Gecertificeerde dakdekker in Geleen

Veiligheid staat voorop bij dakdekkersbedrijf van Moerkerk. Ons bedrijf is dan ook VCA-gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Deze certificering betekent dat ons personeel op een veilige wijze werkt, maar ook dat het materieel waarmee zij werken veilig is. Zo kunt u ons zorgeloos inhuren.

Tijd nemen voor veiligheid!

Door in het bezit te zijn van het VCA-certificaat voldoen wij aan alle wetgeving op het gebied van veiligheid. Het biedt onze klanten maar ook onze medewerkers en onderaannemers de garantie van een veilige werkomgeving. Het begint bij de bewustwording van alle – kleine en grote – gevaren die zich bij het werk voordoen. Vooraf de risico’s inschatten en voorzieningen treffen is de basis van elke klus waar wij aan beginnen.

HUUR EEN GECERTIFICEERD BEDRIJF IN

Het ontstaan van het VCA-certificaat

De geschiedenis van VCA gaat terug tot 1989. De Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid maakte een begin met de ontwikkeling van een certificatiesysteem. Het was in eerste instantie bedoeld voor de petrochemische industrie en voor grote aannemers. 

Het doel van het systeem was om objectief te kunnen toetsen of aan de veiligheidseisen wordt voldaan. In 1994 zag het VCA-certificaat uiteindelijk het daglicht. Inmiddels is het uitgegroeid tot industriestandaard. Ook andere landen hebben aan een dergelijk systeem gewerkt. Het systeem van België sluit zeer goed aan op het Nederlandse certificeringssysteem.

logo VCA

Niveaus van certificering

Een bedrijf kan op drie manieren VCA-gecertificeerd worden:

VCA*= De basiscertificering VCA

VCA**= Certificering bedoeld voor hoofdaannemers en de grotere bedrijven, met meer dan 35 personen operationeel personeel. 

(Overigens mogen bedrijven die hier niet aan voldoen wel opgaan om het twee-sterren-certificaat te halen.)

VCA p = VCA voor bedrijven in de petrochemische industrie.

Een bedrijf dat het certificaat haalt, is drie jaar voorzien. Naast de brief met daarin de melding dat we voldoen aan de VCA hebben wij het certificaat zelf in huis. Wanneer u er belang in stelt, vraag u ons het aan u te tonen.